Főoldal Információk Horvátoszágról Szép strandok Horvátországban

Szép strandok Horvátországban

Horvátország – nem tudunk melléfogni, mindenütt szép strandot találunk

Horvátországban nagyon sokféle strand található, apró kavicsos, kavicsos a legelterjedtebb, szép homokos strandok több parton, másutt kellemes sziklákkal szegélyezett családi strandok.Többségük remekül felszerelt, Kék zászlóval kitüntetve és gyerekes családoknak ajánlható.
Szép strandok Horvátországban

Sokan választanak üdülőhelyet és szállást a strand minőségének ismeretében.  

Horvátországban nagyon sokféle strand található: a szelíd öblökkel, alacsony, kellemes sziklákkal szegélyezett családi strandoktól kezdve, amelyek az adriai partszakaszon szinte mindenütt megtalálhatók, a kiépített városi strandokon és a nagyvilági party-strandokon át, mint a Pag szigeti Zrće, a nudistastrandokig, mint az isztriai Koversada és Valalta, a Krk szigetén található Punat és Baška, vagy a Dubrovnik melletti Lokrumska plaža.

 

A szigeteken számos nagyon népszerű homokos strandot találunk, mint a Susak szigetén található strandok, a Dugi otokon elterülő Saharun, a Korčula szigeti Lumbarda, vagy az Ugljan szigetén található Orebić és Kukljica.

 

 

LOPAR: Rab sziget  Rajska plaža/Mennyei strand

A közel 2 km hosszú homokos partszakasz Rab-sziget Lopar településén joggal viseli a „mennyei strand“ nevet. A kivételesen lassan mélyülő víz és bőséges homok miatt a strand a legapróbb gyerkőcöknek is ideális, akik talán pont itt teszik majd meg első lépéseiket. A lopari tengervíz langyos de mindig tiszta. Éttermek, bárok, sportolási lehetőségek, sporteszközök és minden, ami szórakozás – alig karnyújtásnyira.

 

BASKA:  Krk sziget: Vela Plaža/Vela Plaža strand

A Krk szigeti Baška Vela plaža nevű 1800 méteren elnyúló kavicsos és homokos strandja 1999 óta minden évben elnyeri a Kék zászlót. A strand vonzó bárjaiból kiszűrődő zene ritmusában és a számtalan sportolási lehetőségnek köszönhetően itt csak úgy repül az idő! A Vela plaža remekül felszerelt és telis tele van szolgáltatásokkal. Fiataloknak, pároknak, gyerekes családoknak, szórakozáshoz és sportoláshoz egyaránt ajánlott.

 

BIOGRAD: Plaža Dražica/Dražica strand

Biograd központjától alig 10 percnyi sétára van a Kék zászlós Dražica strand. A Dražica kavicsos, lassan mélyülő 300 m-es strand, s mint ilyen ideális a gyerekeknek. A háttérben lévő fenyves természetes hűst ad, míg a többféle sport-, szórakoztató- és vendéglátós lehetőség egész napra kellemes itt tartózkodást biztosít. A strand mozgáskorlátozottak által is megközelíthető, s folyamatosan vízi mentők felügyelete alatt áll.

 

CRIKVENICA: városi nagystrand

A strand, ahol aztán tényleg minden megtalálható: homok és kavics, hűs és napágy, éttermek és kávézók, sport- és szórakoztató tartalmak, vízicsúszda és játszótér. A Crikvenica központjától alig 200 m-re lévő strand gépkocsival is megközelíthető, a parkolás fizetős. A strandra is belépődíjat kell fizetni ugyan, de a hatalmas elkerített területre belépvén megbizonyosodunk arról, hogy a hely megéri az árát. A gyerekbarát és akadálymentesített családi fürdőhely éjszaka buli stranddá változik.

 

A kék zászló garancia a minőségre

 

A horvátországi strandok nagy része a kék zászlót is elnyerte. Ez az elismerés a tenger és a partszakasz kifogástalan tisztasága mellett azt is jelzi, hogy a strand kellően biztonságos, és számos kísérő szolgáltatás is elérhető.

Ahhoz, hogy egy strand kékzászló-minősítést kaphasson, több tucat kritériumnak kell megfelelnie:

  1. A kék zászlós strandokon a programban meghatározott minőségűnek kell lennie a víznek. Ezt gyakran ellenőrzik is, egy strandtól akár a szezon közepén is megvonhatják a kék zászlót, ha változott a vízminőség. A strandokon ki is kell írni a víz minőségét.
  2. A parton el kell helyezni egy térképet a strand szolgáltatásainak, épületeinek feltüntetésével.
  3. Nem lehet a környéken szennyvízkivezető vagy ipari vízkivezető, és meg kell felelni a helyi környezetvédelmi szabályoknak.
  4. A strandot tisztán kell tartani. Megfelelő számú, rendszeresen ürített szemetest kell elhelyezni, illetve megfelelő mennyiségű és tisztaságú illemhelyet kell biztosítani.
  5. A kutyákra és más háziállatokra vonatkozó előírásokat szigorúan be kell tartatni.
  6. Megfelelő tömegközlekedést és ivóvizet is biztosítani kell.
  7. Az életmentő személyzet és felszerelés biztosítása szintén kötelező, kell lennie elérhető elsősegélydoboznak, ezen kívül ki kell dolgozni egy vészhelyzeti tervet.

« Információk Horvátoszágról

Hírlevél

Keresés

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ