Főoldal Információk Horvátoszágról Kompok viteldíja a horvát szigetekre

Kompok viteldíja a horvát szigetekre

Árinformáció a kompok viteldíjáról

Sűrű komp- és gyorshajó járatok (katamaránok és szárnyashajók) kötik össze a szigeteket a szárazfölddel és egymással.A pontos menetrendről érdemes mindenképpen informálódni.
Kompok viteldíja a horvát szigetekre

Horvátországi kompjáratok

 

A legenda szerint, amikor Isten elosztotta a földet az emberek között, mindenkinek adott valamit, ám a horvátokról elfeledkezett. Amikor azok megkérdezték tőle, miért nem jutott nekik semmi, Isten azt felelte, hogy nem szándékosan cselekedett így. Belenyúlt a zsákjába, és odadobott nekik egy halom gyöngyöt, amit magának tartogatott. Így jött létre az Adriai-tenger kék vizében szétszórva a horvát szigetek gyöngysora.

 

A horvát tengerpart több mint 5000 km hosszú partvonallal rendelkezik és a szigetek száma meghaladja az ezret, így a hajóforgalom rendkívül szerteágazó. Nagyszámú komp- és gyorshajó járat (katamaránok és szárnyashajók) kötik össze a szigeteket a szárazfölddel és egymással.
Ezek részben egész évben közlekednek, részben csak főszezonban. Az utazás tervezése során mindenképpen tanulmányozza a menetrendet. A Nemzeti hajótársaság a Jadrolinija, mellette működik még néhány magán hajótársaság is.

 

A Jadrolinija part menti kompjáratai a teljes partvonalat lefedik: Rijeka-Split-Hvar (Stari Grad) Korčula-Mljet (Sobra)-Dubrovnik. A teljes utazás több mint 20 órát vesz igénybe (a hajón töltött éjszakával együtt)
A helyi kompjáratok és katamaránok összekötik a fontosabb kikötőket a szigetek többségével. Sajnos általában nem lehet előre menetjegyet foglalni (kivéve néhány járatot Zadarból és Sibenikből), a jegyek megvásárolhatók a Jadrolinija bármely helyi irodájában vagy azoknál a helyi hajótársaságoknál, melyek szolgáltatásait igénybe kívánja venni.

A gyorshajó járatokra szóló menetjegyeket rendszerint az utazás napjára állítják ki, így – különösen főszezonban – ajánlatos időben érkezni a kikötőbe, és megvásárolni a menetjegyet.
Amennyiben gépkocsival utazik, számítani kell a nyári csúcsforgalomra. Főszezonban és hétvégén a beszállás több órát is igénybe vehet, így tanácsos minél korábban érkezni.

A kompok főszezonban általában 5.30-tól 20 óra között közlekednek, napi 12-18 alkalommal.
A kompok menetideje a 20 perctől a 1,5 óráig terjedhet.A pontos menetrendről érdemes mindenképpen informálódni.


Kompok tájékoztató viteldíja:
Cres-sziget: Brestova – Porozina 17 kn/fő 113 kn/autó
Valbiska (Krk) – Merag 17 kn/fő 113 kn/autó
Rab-sziget: Jablanac – Misnjak 15 kn/fő 105 kn/autó
Pag-sziget: Prizna – Zigljen 16 kn/fő 94 kn/autó
Brač-sziget: Split – Supetar 30 kn/fő 140 kn/autó
Brač-sziget: Makarska – Sumratin 30 kn/fő 140 kn/autó
Hvar-sziget: Split – Stari Grad 42 kn/fő 286 kn/autó
Hvar sziget: Drvenik – Sućuraj 13 kn/fő 95 kn/autó
Mljet-sziget: Dubrovnik – Sobra 42 kn/fő 286 kn/autó
Korčula-sziget: Split – Vela Luka 48 kn/fő 432 kn/autó
Korčula-sziget: Orebic – Domince 13 kn/fő 64 kn/autó
Vis-sziget: Split – Vis 47 kn/fő 312 kn/autó
Kedvezmény: 3 éves korig ingyenes, 3-12 évig: 50%

 

 

« Információk Horvátoszágról

Hírlevél

Keresés

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ